home    |    spots    |    geschiedenis    |    joran nieuws    |    videos    |    fotos    |    discussie

Advocaat eist vrijlating Joran van der Sloot

Datum: 14 Januari 2011

LIMA - Joran van der Sloot moet worden vrijgelaten. Dat eist zijn advocaat Máximo Altez. Er zijn volgens hem fouten gemaakt in de rechtsgang. Dat heeft de Peruaanse raadsman laten weten aan de Wereldomroep. Van der Sloot zit in Peru vast voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores.

Van der Sloot is na negen maanden in voorarrest nog altijd niet door een rechter is verhoord. En dat stoort de advocaat het meest. Altez kreeg te horen dat het verhoor op zich laat wachten omdat er geen beëdigde vertaler beschikbaar is. Hij gelooft niet dat het verhoor nog binnen de wettelijke termijn van anderhalf jaar plaatsvindt.

Verontwaardigd
Volgens de advocaat is het de fout van het rechtssysteem dat er nog geen Nederlands-Spaanse vertaler is. De verantwoordelijkheid voor het vinden van een tolk ligt bij de rechterlijke macht en niet bij de verdediging.

De vader van het slachtoffer, Ricardo Flores, reageert verontwaardigd op de eis tot vrijlating. "Als die moordenaar tot nu toe niets heeft willen zeggen, hoe durft hij dan nu om vrijlating te vragen?" (AK)

 

bron: ANP

Laatste spot

Lima - Peru
Spot date: 12-06-2010

Laatste Nieuws

Joran van der Sloot probeerde rechters om te kopen
'Proces Van der Sloot moet opnieuw'
Joran van der Sloot gaat trouwen

Laatste Discussie

"Joran heeft met 28 jaar cel een terechte straf gekregen"