home    |    spots    |    geschiedenis    |    joran nieuws    |    videos    |    fotos    |    discussie

Advocaat Joran van der Sloot weg

Datum: 3 juni 2011

AMSTERDAM - De advocaat van Joran van der Sloot, Máximo Altez , heeft na enkele ruzies met zijn cliënt ontslag genomen. Dat heeft de Peruaanse advocaat dinsdag bevestigd.

Hij spreekt tegen dat er een verband is met de wijze van opereren van advocaten in de Verenigde Staten, die de verdediging in de zaak-Natalee Holloway op zich hebben genomen. ''Maar verder wil ik niets over zeggen. Dat hebben we zo afgesproken.''

Van der Sloot, onder meer verdacht van het doden van de 21-jarige Stephany Flores, moet nu op zoek naar een nieuwe advocaat. De kans is groot dat het proces hierdoor veel vertraging oploopt.

 

Doodslag

Van der Sloot en zijn advocaat hadden volgens Van den Heuvel de afgelopen maanden ruzie over betalingen en over de te voeren verdediging, waarbij Altez aanstuurt op het bekennen van doodslag. Dat levert minder straf op dan moord.

Verder stoorde het Altez dat Amerikaanse advocaten die voor Van der Sloot zouden optreden ook uitlatingen over de zaak deden.

Zo zei een van deze advocaten vorige week dat Van der Sloot wil meewerken aan uitlevering aan de Verenigde Staten. Volgens Altez staat de Peruaanse wet dat niet eens toe.

Pro-formazitting

Volgende week staat een pro-formazitting gepland waar justitie de bewijzen presenteert. Van der Sloot moet dan aanwezig zijn. Altez wil nog wel een andere procedure voor de verdachte voeren over vermeende schending van mensenrechten na zijn arrestatie in Chili. Als Altez in die zaak zou opstappen, kan niet een nieuwe worden opgestart.

De advocaat van de familie van de omgekomen 21-jarige Stephany Flores zei zondag nog dat de verdediging van Joran van der Sloot van alles probeert om de zaak te vertragen. Zo zou Altez de bekennende verklaringen die de Nederlander aan de politie gaf negereen. De advocaat van de familie, Edward Alvarez, zei een hard hoofd te hebben in een goede afloop van het proces.

Naast de dood van Flores wordt Van der Sloot ook als verdachte gezien in de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway, die in 2005 op Aruba verdween. Ook wordt hij verdacht van afpersing van haar familie.

 

 

bron: Nu.nl

Laatste spot

Lima - Peru
Spot date: 12-06-2010

Laatste Nieuws

Joran van der Sloot probeerde rechters om te kopen
'Proces Van der Sloot moet opnieuw'
Joran van der Sloot gaat trouwen

Laatste Discussie

"Joran heeft met 28 jaar cel een terechte straf gekregen"