home    |    spots    |    geschiedenis    |    joran nieuws    |    videos    |    fotos    |    discussie

28 jaar cel voor Joran van der Sloot

Datum: 13 januari 2012

AMSTERDAM - De rechtbank van Lima heeft Joran van der Sloot vrijdag tot 28 jaar cel veroordeeld voor roofmoord op de Peruaanse Stephany Flores (21).

Uitspraak JoranFotoserieVideo

Ook moet Van der Sloot een bedrag van 59.000 euro (200.000 Peruaanse sol) betalen aan de nabestaanden van Flores. Als de Nederlander zijn straf heeft uitgezeten, zal hij Peru worden uitgezet.

Direct na de uitspraak ging Van der Sloot in overleg met zijn advocaat. Het is nog niet bekend of hij tegen het vonnis in beroep gaat.

De voorzitter van de rechtbank las voorafgaand aan de strafuitspraak minutieus voor hoe de uren rond de dood van Flores er 1,5 jaar geleden hebben uitgezien.

Beelden van het moment van de uitspraak:

Strafvermindering

Woensdag verklaarde Van der Sloot (24) zich schuldig aan alles wat hem wordt verweten. Daarmee hoopte hij in aanmerking te komen voor strafvermindering. De openbaar aanklager heeft een celstraf van 30 jaar geëist tegen de Nederlander, zijn advocaat liet weten in te zetten op 23 jaar.

De Nederlander kreeg maar een beperkte korting op de geëiste straf. Volgens de rechters omdat hij niet direct vanaf het begin de hele waarheid heeft verteld.

Natalee Holloway

Vorige week vrijdag verklaarde hij nog aan de rechter, dat hij de miljonairsdochter op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima van het leven heeft beroofd, maar dat zou in een emotionele opwelling zijn gebeurd: hij werd kwaad toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek.

De Amerikaanse tiener Holloway verdween precies 5 jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, hij is tot op heden verdachte.

Woensdag bekende Joran alsnog dat hij schuldig was aan roofmoord op Flores. Hij deed dit waarschijnlijk in de hoop op strafvermindering. Hij stal haar geld, creditcard en auto om te kunnen ontsnappen.

Verenigde Staten

De rechtbank gaf aan dat Joran direct na het uitzitten van zijn straf het land uit wordt gezet. Dat gebeurt omdat hij een buitenlander is.

Dan hangt hem wel in de Verenigde Staten nog een strafzaak boven het hoofd voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway. Hij zou moeder Beth hebben aangeboden om voor 250.000 dollar de locatie van het lichaam van Natalee bekend maken.

 

 

bron: Nu.nl

Laatste spot

Lima - Peru
Spot date: 12-06-2010

Laatste Nieuws

Joran van der Sloot probeerde rechters om te kopen
'Proces Van der Sloot moet opnieuw'
Joran van der Sloot gaat trouwen

Laatste Discussie

"Joran heeft met 28 jaar cel een terechte straf gekregen"