home    |    spots    |    geschiedenis    |    joran nieuws    |    videos    |    fotos    |    discussie

Joran van der Sloot probeerde rechters om te kopen

Datum: 10 december

AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft geprobeerd rechters om te kopen via zijn advocaat. Dat schrijft hij in een brief die in het bezit is van het Peruaanse televisiestation Panorama TV.

Volgens de zender zou Van der Sloot zou 75.000 dollar hebben betaald, in ruil daarvoor zou hij een lagere straf krijgen. 

Die kreeg hij niet, Van der Sloot werd veroordeeld voor 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Zijn toenmalige advocaat, Jiménez Navarro, had voorafgaand aan de rechtszaak gezegd dat hij vijf jaar zou krijgen als hij de moord zou bekennen en 75.000 dollar zou betalen aan de rechters.

Hij betaalde dit bedrag 'omdat hij vertrouwen had in Jiménez'. De advocaat is er met het geld vandoor gegaan, aldus Van der Sloot in de brief.

Eerlijk proces

Van der Sloot heeft altijd beweerd geen eerlijk proces te hebben gekregen en wil dat de zaak opnieuw wordt behandeld. In de brief vertelt hij dat nieuwe aandacht ten nadele van de familie en vrienden van Flores zal zijn.

De keerzijde is dat zij eindelijk duidelijkheid krijgen. "Dat zou hun wonden kunnen helen. Ik heb nooit kunnen uitleggen wat er precies is gebeurd die dag en waarom. Er is mij tijdens het proces nooit een vraag gesteld."

 

bron: nu.nl

Laatste spot

Lima - Peru
Spot date: 12-06-2010

Laatste Nieuws

Joran van der Sloot probeerde rechters om te kopen
'Proces Van der Sloot moet opnieuw'
Joran van der Sloot gaat trouwen

Laatste Discussie

"Joran heeft met 28 jaar cel een terechte straf gekregen"